Két magyar fiút vettek őrizetbe egy szerb diák megverése miatt a Vajdaságban

Vágólapra másolva!
Két kiskorú magyar fiút vett őrizetbe a temerini rendőrség. Azzal gyanúsítják őket, hogy még hétfőn megvertek egy 16 éves boldogasszonyfalvai szerb középiskolást. Az újvidéki rendőrség szerint feltételezhető, hogy a támadás "etnikai indíttatású volt". Az elmúlt napokban több hasonló incidens történt a városban, ezért megerősítették a rendőri jelenlétet Temerin utcáin.
Vágólapra másolva!

Az újvidéki Magyar Szó honlapján arról számolt be, hogy Temerinben "vasárnap éjjel egy magyar fiatalt, hétfőn pedig egy szerb középiskolást vertek meg". A lap ezek után közölte: a városban kedden "őrizetbe vettek két 1995-ös születésű személyt annak alapos gyanújával, hogy hétfő délután megverték Bojan O.-t a temerini közgazdasági iskola melletti parkban".

A VajdaságMa délvidéki hírportál szerint: "a megvert szerb fiúnak eltört az orra és az egyik ujja, ám a kórházi ellátás után hazaengedték. A rendőrség szerint feltételezhető, hogy az incidens etnikai indíttatású volt.". A vasárnap éjjel Temerin központjában megtámadott magyar fiatalember esetéről a lapok leírták: "A támadók egyike, az arra elhaladó K. Norberttól szerbül megkérdezte, hogy magyar-e, és miután ő erre igennel válaszolt, arcul ütötte. A megtámadott futásnak eredt, mire egy másik támadó üvegpalackot vágott utána. Az elkövetőket - értesülések szerint mindketten bácsszőregiek - a rendőrség előállította, és bűnvádi feljelentést tett ellenük."

A vajdasági kormányfő és a tartományi ombudsman - akik az elmúlt napok történései miatt kedden Temerinbe látogattak - azzal a kéréssel fordultak az illetékes szervekhez, hogy sürgősen kutassák fel és büntessék meg az utóbbi időben a településen történt incidensek elkövetőit.

A helybéliek szerint a sértettek számos esetben nem is tesznek feljelentést. Szeptember 11-én is történt egy incidens magyar és szerb fiatalok között. Akkor az magyar fiatal elmondta, hogy "Temerinben gyakoriak a magyar fiatalok elleni incidensek, a verekedők csoportokban járják az utcákat".

A Magyar Szó szerint a további összetűzések megelőzésére a rendőrség megerősítette a járőrözést Temerin utcáin.