Pokolgépes merénylet egy templom ellen Indonéziában

pokolgépes merénylet, solo, indonézia, öngyilkos merénylő
Vágólapra másolva!
Jáva szigetén egy merénylő a vasárnapi mise után robbantott, ő meghalt, és legalább tizenöt sérült is van.
Vágólapra másolva!

Pokolgépes merényletet követtek el vasárnap egy templom ellen az indonéziai Jáva szigetén, egy ember, a merénylő meghalt - közölték a hatóságok. Szemtanúk ugyanakkor arról számoltak be, hogy a támadásnak - a merénylőn kívül - három halálos áldozata volt. Szerintük legalább húszan megsebesültek.

Egy helyi rádió azt közölte, hogy a Jáva középső részén fekvő Solo város egyik templománál - egyes források szerint egy protestánsnál - a reggeli istentiszteletet követően hozta működésbe a robbanószerkezetet a támadó. A robbanásban megrongálódott a templom épülete.

Egy rendőrségi szóvivő közvetve megerősítette, hogy a merénylő meghalt. Djihartono a Metro TV-nek azt mondta, hogy egy holttest, minden bizonnyal a merénylőé, fekszik a templom bejáratánál.

Egy másik rendőr 15 sebesültről tudott, akiket kórházba szállítottak. Bambang Sumartono, egy kórházi tisztviselő azt közölte, hogy hozzájuk 20 embert, köztük gyerekeket vettek fel, többségük csupán könnyebben sebesült meg.

Indonéziában él a legtöbb muzulmán hitű ember a világon. Idén két keresztény templomot gyújtottak fel ismeretlenek. Sokan a vallási türelmetlenség kiújulásától tartanak Indonéziában, ahol a kormányzatot a muzulmán szélsőségesek iránti túlzott engedékenységgel vádolják.

Forrás: AFP