Ötmillió eurót ért volna Strauss-Kahn egyik volt szeretőjének a hallgatása

Vágólapra másolva!
Megpróbálták megvásárolni Dominique Strauss-Kahn egyik volt szeretőjének a hallgatását a francia politikus támogatói - állítja a nő apja. Az ügyet várhatóan ezen a héten vizsgálja majd egy francia bíróság.
Vágólapra másolva!

Megpróbálták megvásárolni a Nemzetközi Valutaalap egykori vezetője egyik volt szeretőjének a hallgatását Dominique Strauss-Kahn támogatói - állítja a nő apja. Az ajánlattevők, akik szerint a nő túl sokat beszélt a titkos afférról, ötmillió eurót ajánlottak még a múlt hónapban, amikor a volt IMF-vezér ellen az Egyesült Államokban még érvényben volt a nemi erőszak gyanúja - írja a Daily Telegraph című brit lap.

Strauss-Kahn támogatói attól tartottak, hogy Marie-Victorine M'Bissa vallomása az "erőszakos" kapcsolatukról meghiúsítaná a francia politikus elleni vádak ejtését New Yorkban. Az ajánlatot állítólag röviddel az után tették, hogy M'Bissa először beszélt a médiában arról, hogy kilenc hónapig tartó kapcsolatuk végén, 1997-ben öngyilkosságot kísérelt meg. A L'Illustré című svájci magazinnak adott interjújában a nő arról is beszélt, hogy Strauss-Kahnnak hatalmas szexuális étvágya van, és nagyon manipulatív. Hozzátette ugyanakkor, hogy sohasem kényszerítette olyan dolgokra, amelyeket ő nem akart megtenni.

M'Bissa édesapja azt állítja, az interjú megjelenése után Strauss-Kahn egyik támogatója megkereste őt, és figyelmeztette, hogy a lánya túl sokat beszél. André M'Bissa a Le Figaro című francia lapnak azt mondta, a támogató tudni akarta azt is, hogy mennyit kérne a lánya hallgatásáért. A férfi ötmillió eurót mondott. A támogató leírta az összeget, de sosem tért vissza - mondta a lapnak az apa.

Marie-Victorine M'Bissa jelenleg az Egyesült Államokban él, és jogi tanácsadóként dolgozik. Az ügyet ezen a héten kezdi vizsgálni egy Párizs melletti bíróság a Daily Telegraph információi szerint.

Dominique Strauss-Kahnt a múlt héten engedték szabadon, miután New Yorkban tisztázták a nemi erőszak vádja alól. A volt IMF-vezér várhatóan vasárnap érkezik vissza Franciaországba, ahol azonban újabb vádak ellen kell majd védekeznie. Egy francia újságírónő, Tristane Banon azt állította, hogy a politikus megpróbálta megerőszakolni őt egy 2003-as interjú alkalmával.