Joe Biden alelnök havi 2200 dolláros lakbért szed a titkosszolgálattól

Mahmúd Abbász palesztin elnök és Joe Biden amerikai alelnök
Vágólapra másolva!
Lakbért szed a Fehér Ház, így az elnök és alelnök biztonságáért is felelős Secret Service-től Joe Biden amerikai alelnök - közölte hétfőn a Washington Times. A titkosszolgálat tavasz óta havi 2200 dollárért bérli Joe Bidentől azt a házat, amelyben korábban az alelnök édesanyja lakott.
Vágólapra másolva!

Április óta több mint tizenháromezer dollár lakbért szedett az őt védő titkosszolgálattól Joe Biden amerikai alelnök - írja a Washington Times. Joe Biden havi 2200 dollárért (nagyjából 415 ezer forint) adja ki a titkosszolgálatnak egyik kisebb házát, amely a vízparti otthona szomszédságában áll a Delaware állambeli Wilmingtonban Az erről kötött szerződésben Biden bérbeadóként és nem alelnökként szerepel.

Edwin M. Donovan, a Fehér Házat is védő titkosszolgálat, a Sercet Service szóvivője megerősítette az információt, és hozzátette, hogy a biztonsági szolgálat ugyanannyit fizet Bidenéknek, mint az előző lakó. "Ez egy béringatlan, ezért bért fizetünk érte" - jelentette ki Donovan.

A házban korábban az alelnök anyja lakott, aki azonban 2010 januárjában elhunyt. Ezután ideiglenesen egy bérlő költözött be, aki már távozott az ingatlanból. A Secret Service tavasszal ajánlotta fel, hogy a más wilmingtoni házakba telepített emberei itt laknának, és az első, Biden nevére szóló pénzutalványt április 1-jén állították ki. A lap szerint a Biden házaspárnak tavaly tizenegyezer dollár jövedelme származott a kis ház bérbeadásából.

A lap által megszólaltatott Állampolgárok a Kormányzati Pazarlás Ellen nevű adójogi szervezet képviselője, Leslie Page úgy vélekedett, hogy az ügylet törvényes, ám nem biztos, hogy méltó egy alelnökhöz, aki a deficitcsökkentésről szóló tárgyalások egyik kulcsszereplője volt.