Huszonöt afrikai menekült holttestét találták meg olasz rendőrök egy hajó rakterében

Vágólapra másolva!
Valószínűleg Líbiából indult el az a hajó, amelynek rakterében huszonöt férfi holttestét találták meg az olasz hatóságok. A hajó háromszáz menekültet szállított az Olaszország déli részén fekvő Lampedusa szigetére.
Vágólapra másolva!

Huszonöt holttestet találtak egy hajón az olasz hatóságok, az ország déli részén fekvő Lampedusa sziget partjainál. A hajó menekülteket szállított, írja a CNN csatorna online kiadása. Az áldozatokat, egytől egyig férfiakat, a hajó rakterében találták meg, halálukat fulladás okozta - közölték a rendőrök.

Az áldozatok állampolgárságát egyelőre nem sikerült tisztázni, a hatóságok úgy vélik, valószínűleg valahonnan Fekete-Afrikából érkeztek. A túlélők azt mondták, a hajó két nappal ezelőtt Líbiából indult el. A kicsi, 15 méter hosszú jármű összesen háromszáz embert szállított, köztük 35 nőt és 21 gyermeket.

Lampedusa szigetére az észak-afrikai országokban kitört felkelések és tüntetések év eleji kitörése óta tízezrek menekülnek, ez humanitárius válsághelyzetet idézett elő a térségben.