Inog a Dominique Strauss-Kahn, volt IMF-vezér elleni vád

Dominique Strauss-Kahn, IMF
Vágólapra másolva!
Péntek délelőttre váratlanul berendelték a New York-i bíróságra a szexuális zaklatással vádolt Dominique Strauss-Kahnt. A Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatójának eredetileg július 18-án lenne az első meghallgatása, az ügyészek most mégis berendelték, de azt nem magyarázták meg, hogy miért. A New York Times szerint megdőlhetnek a Strauss-Kahn ellen felhozott vádak.
Vágólapra másolva!

Meg kell jelennie az ügyében eljáró New York-i bíróságon a szexuális bűncselekménnyel megvádolt Dominique Strauss-Kahnnak pénteken - közölte csütörtökön a vádat képviselő ügyészi iroda szóvivője. Ez meglepetés, mert a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatójának első bírósági meghallgatását eredetileg július 18-ra tűzték ki. Az ügyészek nem adtak magyarázatot arra, hogy Strauss-Kahnnak miért kell a tervezettnél korában megjelennie a bíróságon.

A bírósági beidézés bejelentése után a New York Times azt írta, hogy megdőlhetnek a Strauss-Kahn ellen felhozott vádak. A lap igazságügyi illetékesektől értesült arról, hogy a 32 éves guineai szobalány vallomásában a nyomozók több valótlanságot fedeztek fel, így a Strauss-Kahnt vádoló nő szavahihetősége kétségbe vonható.

Strauss-Kahnt május közepén vették őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, amikor az Air France egyik járatával Franciaországba készült repülni. Azzal gyanúsították, majd vádolták meg, hogy az amerikai nagyváros egyik előkelő szállodájában egy szobalányt szexuálisan zaklatott.

Őrizetbe vétele, majd előzetes letartóztatása nagy vihart kavart a nemzetközi pénzügyi és politikai életben. Strauss-Kahn azóta is hangoztatja ártatlanságát, de az őt ért vádak hatására lemondott az IMF vezérigazgatói posztjáról.