A megszorító csomag végrehajtását is megszavazta a görög parlament

Vágólapra másolva!
A válságterv jóváhagyása után a görög parlament megszavazta a csomag végrehajtásáról szóló törvényt is. A döntéssel lehetővé válik, hogy Görögország megkapja a 110 milliárd eurós mentőcsomag újabb, 12 milliárd eurós részletét.
Vágólapra másolva!

A görög parlament csütörtök délután megszavazta a 28,4 milliárd eurós válságterv végrehajtásáról szóló törvényt, miután magát a csomagot szerdán hagyták jóvá a képviselők.

Bár a név szerinti szavazás még tart, megvan a szükséges szavazati arány a csomag végrehajtásához. A háromszáz fős parlamentben 151 támogató szavazatra volt szükség ahhoz, hogy a kormány megszorító csomagjának egyes fejezeteit jóváhagyják.

A döntéssel lehetővé válik, hogy az euróövezeti pénzügyminiszterek júliusi 3-i ülésén jóváhagyják a korábban elfogadott 110 milliárd eurós mentőcsomag újabb, 12 milliárd eurós részletének folyósítását.

A 2011-2015 időszakra vonatkozó megszorító csomag értéke eléri a 28,4 milliárd eurót (7608 milliárd forint). Az athéni kormány így 14,32 milliárd euróval csökkenti kiadásait, míg bevételeit 14,09 milliárd euróval növeli.