Öngyilkos merénylők a kabuli Intercontinental szállodában

Vágólapra másolva!
Feltehetően a szállodában zajló esküvői vacsora miatt időzítették estére a tálibok azt a támadást, amiben több mint tízen, köztük a szálloda alkalmazottai vesztették életüket. A merénylők rakéta-meghajtású gránátokat lőttek ki a szálloda tetejéről az alelnök házát célozva.
Vágólapra másolva!

Tíz ember halálát okozták a tálib támadók a kabuli szálloda elleni kedd esti támadásban, mindannyian afgán civilek voltak, többségük a hotel alkalmazottja - közölte szerdán a kabuli rendőrkapitányság parancsnoka. "Még mindig tart a hotel átvizsgálása, a halottak száma emelkedhet" - idézi a CNN amerikai csatorna online oldala Mohammad Zahirt, a nyomozás vezetőjét. Tizenkét ember megsérült - tette hozzá.

A támadók hat-nyolcan voltak, és valószínűleg azért erre az estére időzítették a támadást, mert egyrészt akkor éppen esküvői vacsora volt a szállóban, másrészt szerdára nemzetközi konferenciát szerveztek a helyszínre arról, hogy a külföldi katonai erők 2014 végére átadják az ország feletti biztonsági ellenőrzést az afgán fegyveres erőknek.

Forrás: AFP
További képekért kattintson a fotóra!

A CNN úgy tudja, a tálibok behatoltak a szállodába és egyikük robbantott a második emeleten. A merénylők rakéta-meghajtású gránátokat lőttek ki a szálloda tetejéről az alelnök házát célozva. Pár perccel később a szállodát három robbanás rázta meg. Körülbelül hajnali kettő körül, négy órával a támadás megkezdése után a nemzetközi biztonsági erők helikopterei lőni kezdték a tetőn tartózkodó merénylőket, közülük legalább hármat meg is öltek - mondta a CNN-nek a biztonsági erők szóvivője. Egy órával később az agfán erők megtisztították a hotel tetejét és a többi részét.