Fegyvereket dobtak le a franciák a líbiai felkelőknek

Vágólapra másolva!
Franciaország könnyűfegyvereket dobott le repülőgépekről a líbiai felkelőknek június elején - erősítette meg a francia vezérkar szerdán a Le Figaro című napilap értesülését. Egy, a lapnak nyilatkozó "magas rangú francia forrás" szerint Párizs célja az volt, hogy lendületet adjon a lázadásnak a déli fronton.
Vágólapra másolva!

Repülőgépekről dobott le könnyűfegyvereket a francia hadsereg a líbiai felkelőknek a Tripoli közelében található Nefúsza-hegységben, hogy ezzel adjon lendületet a lázadásnak - ismerte el szerdán a vezérkar a Le Figaro című napilap értesülését. A lapnak egy "magas rangú francia forrás" azt mondta, hogy nem volt más mód a fegyverek célba juttatására.

Június elején annyira bizonytalanná vált a humanitárius helyzet a Nefúsza-hegység vidékén, hogy "humanitárius segélyeket, élelmet, vizet és orvosi ellátmányt dobtunk le" - mondta a vezérkari szóvivő. Thierry Burkhard hozzátette, hogy gyalogsági fegyvereket és lőszereket is ledobtak, hogy a felkelők meg tudják magukat védeni.

A francia hadsereg olyan hatékony és precíz ejtőernyősrendszerrel rendelkezik, hogy a fegyverszállítást szövetségesei támogatása nélkül hajtotta végre - írta a Le Figaro.

Korábban egy nem hivatalos katonai forrás a francia sajtónak már megerősítette, hogy Franciaország ejtőernyőkkel és a szomszédos országokból szárazföldi úton fegyvereket juttatott a felkelőknek. A forrás szerint negyven tonna fegyver érkezett így a déli országrészbe, köztük néhány könnyűpáncélos is.