Szokatlan csöndbe burkolózott a rejtélyes műtéten átesett Hugo Chávez

Vágólapra másolva!
Két héttel ezelőtti kubai műtétje óta nem szólalt meg nyilvánosan Hugo Chávez venezuelai államfő. Külügyminisztere szerint "nagy harcot vív" az egészségéért, bár helyettese szerint "még hosszú ideig velük lesz".
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb a bizonytalanság Venezuelában Hugo Chávez államfő egészségi állapota miatt, akit két hete operáltak meg Kubában egy kelés miatt - olvasható a BBC brit közszolgálati csatorna honlapján.

Nicolas Madura venezuelai külügyminiszter pénteken azt mondta, hogy a még mindig Kubában tartózkodó Chávez "nagy harcot vív" az egészségéért. Az államfő helyettese, Elias Jaua viszont szombaton kijelentette, hogy Chávez "még hosszú ideig velük lesz".

A BBC szerint a rendszerint szívesen nyilatkozó Chávez a június 10-ei műtétje óta szokatlanul csöndben van. Legutóbb június 12-én nyilatkozott telefonon a venezuelai állami médiumnak, amikor azt mondta, gyorsan felépült, és a tesztek alapján nincs "rosszindulatú betegsége".

Chávez a Twitter mikroblognak is rendszeres használója a BBC szerint, de műtétje óta egészen péntekig egyetlen bejegyzést sem írt, és pénteken sem tett említést egészségi állapotáról. A BBC szerint Venezuelában már az ellenzék felvetette, hogy ki lehet az utódja Cháveznek, akiről nem lehet tudni, hogy mikor tér vissza Venezuelába.