A tálibok szerint egy házaspár követett el öngyilkos merényletet Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Állításuk szerint először alkalmaztak női öngyilkos merénylőt a pakisztáni tálibok egy támadásban, amelyet szombaton követtek el az ország északnyugati részén egy rendőrőrs ellen, és 12 rendőr halálát okozta.
Vágólapra másolva!

A támadást a tálibok szerint egy házaspár hajtotta végre Dera-Iszmáilhánban. A pár kézigránátokat dobott a rendőrőrsre, majd behatolt az épületbe, géppisztollyal lelőtt öt rendőrt, tucatnyit túszul ejtett, és órákon át fogva tartott - mondta Ahszanulla Ahszan, a pakisztáni tálibok egyik szóvivője vasárnap egy ismeretlen helyről több hírügynökségnek nyilatkozva.

Amikor kommandósok megpróbálták kiszabadítani a túszokat, a támadók felrobbantották magukat - tette hozzá a szóvivő. A robbanástól megsebesültek a túszok is, és közülük hét belehalt sérüléseibe - közölte a rendőrség.

A szóvivő azt mondta, a támadással Oszama bin Ladennek, az al-Kaida terrorhálózat vezetőjének megölését bosszulták meg. (Bin Ladent amerikai kommandósok ölték meg május 1-jén.)

A tálibok először állítják, hogy nő volt az öngyilkos merénylőjük, de a New York Daily News szerint a pakisztáni rendőrség úgy tudja, hogy egy tavalyi, 45 áldozatot követelő támadást is egy nő követett el.

Dél-Afganisztánban egy nyolcéves kislányt áldoztak fel

Afgán biztonsági források vasárnap számoltak be egy Afganisztán Uruzgán tartományában történt szombati merényletről, melyben a tálibok egy nyolcéves kislányt áldoztak fel egy rendőrállomás elleni támadásban. A kabuli kormány ellen harcoló tálibok a kislánynak egy táskát adtak, melybe bombát rejtettek. Amikor megközelítette a rendőröket, a bombát működésbe hozták. A kislány életét kioltotta a robbanás, más sérülés nem volt.

A felkelők alkalmanként gyerekeket használnak fel a merényletek során, hogy a hatóságok ne fogjanak gyanút. Májusban egy 12 esztendős fiú egy bazárban robbanómellénnyel követett el merényletet, mely négy ember életét oltotta ki. (MTI)