Bugyikat lopkod egy kleptomán macska Svájcban

Vágólapra másolva!
Már vagy száz holmit rabolt el Svácjban egy kleptomán macska, akinek a gazdája nem szeretne részt venni a tolvajlásban, ezért röpiratokon figyelmezteti a környéken élőket a rablóra. Kaliforniában egy másik macska ennek a többszörösét is összelopkodja.
Vágólapra másolva!

Kendőt, bugyit és harisnyát lop egy kleptomán macska a svájci Wiesendangen városában. A macska gazdája "Vigyázat! A macskánk lop!" feliratú röpiratokat ragasztott ki a városban, mert nem akar a macska cinkosa lenni. A feliratokon tudatta a tolvaj kilétét, továbbá a lakcímét, ahol átvehetők a lopott holmik.

A macska gazdája, Margrit Geiger szerint az állat az ő kamasz fiát akarja lenyűgözni zsákmányaival. Brigitte Bütikofer állatorvos szerint "ellenszerként" a legjobb tudomást sem venni az olyan állatról, amely lopkodással próbálja felhívni magára a környezete figyelmét.

A svájci macska egyébként nyomába sem ér egy amerikai kollégájának. Kaliforniában egy kandúr a többszörösét lopkodta már össze, szinte nincs olyan éjszaka, hogy üres manccsal, pontosabban pofával térne haza. Zsákmányrepertoárja hasonló: kertészkesztyűtől törülközőn, cipőn át a fürdőruháig terjed, az utóbbi a macska kedvence.