Nem romantika, csak megnyugtatás volt a vancouveri zavargások híressé vált csókjelenete

Vágólapra másolva!
Nem egy szenvedélyes, sokkal inkább ijedt pillanatot örökített meg a fotós a vancouveri zavargások közepette. A rohamrendőrök sorfalai között csókolózó fiatal pár képe bejárta az egész világot. A fiatalok most egy interjúban beszéltek a zűrzavaros estéről.
Vágólapra másolva!

Nem manipulálták a múlt heti vancouveri zavargások legemlékezetesebb fotóját. A rendbontás közepette egy, az utcán fekve csókolózó párt örökített meg a Getty-ügynökség fotósa, Richard Lam. Egy most nyilvánosságra került videófelvételből azonban kiderül, hogy nem egy randevú meghitt pillanatának lett tanúja az egész világ. A fiatalokat, Scott Jonest és Alex Thomast a rohamrendőrök sodorták el, a csókkal pedig a fiú tulajdonképpen csak megpróbálta megnyugtatni a földre került lányt.

A pár az NBC amerikai televíziós csatornának adott interjúban elmondta, hogy turistaként volt ott a vancouveri utcákon. A fiatalok biztosak voltak abban, hogy a Stanley-kupa döntője után történik majd valami a városban, akár a Vancouver Canucks, akár a Boston Bruins nyeri a jégkorongmeccset.

Forrás: AFP/Getty Images/Rich Lam

A vancouveri vereség miatt dühös szurkolók azonban randalírozni kezdtek, és rohamrendőrök próbáltak meg úrrá lenni a helyzeten. Könnygázt vetettek be a rendbontók ellen, akik autókat borítottak és gyújtottak fel a jégkorongmérkőzés után. Az interjúban Jones és Thomas azt mondta, nem vett részt a rendbontásban. A videóból is kiderül, még a kezüket is felemelték, amikor elindultak feléjük a rohamrendőrök.



Alex Thomas azt mondta, nem hozza zavarba a felvétel, és szép fotónak tartja, Scott Jones szerint pedig a csók volt a legjobb módszer arra, hogy megnyugtassa barátnőjét. A műsorvezető kérdésére, hogy sokan manipulált fotónak tartják-e a felvételt, Jones azt mondta, a kép annyira jó, hogy szinte hihetetlen, és az emberek ezért kételkednek a valódiságában.

Jonest és Thomast rengeteg helyről megkeresték, hogy meséljék el a híres csók történetét. A Guardian című brit lap azt írja, a komikusnak készülő Jonesnak remek lehetőség a nagy médiaérdeklődés. A PR-szakember, akit a pár felkért a médiamegjelenések összehangolására, a Toronto Star című kanadai lapnak azt mondta: a tengerentúlon ma már többen tudnak a híres fotóról, mint a Stanley-kupáról. A pár ismertsége Markson Sparks szerint tízmillió dollárt is érhet.