Baseballütővel verték meg a gyulafehérvári katolikus teológia rektorát

Vágólapra másolva!
Elvesztette eszméletét, sebeit pedig össze kellett varrni Oláh Zoltánnak, a gyulafehérvári római katolikus teológiai intézet rektorának, akit szombat este vert össze baseballütővel három román férfi. Állítólag azért bántalmazták, mert le akarta fényképezni, ahogy a fiatalok kővel dobálnak egy épületet.
Vágólapra másolva!

Román huligánok egy csoportja baseballütővel megverte Oláh Zoltánt, a gyulafehérvári római katolikus teológiai intézet rektorát - írja internetes honlapján a Keresztalja című katolikus hetilap. Az eset szombat este történt, a rektor le akarta fényképezni a három román fiatalt, amint éppen kővel dobálták be az épület ablakait. Az ittas állapotban levő fiatalok ekkor nekiestek a rektornak, szidalmazni kezdték magyarsága miatt, és a náluk levő baseballütővel két csapást mértek rá, egyet a hátára, egyet pedig a fejére.

Oláh Zoltán elvesztette eszméletét, sebeit a sürgősségi részlegen varrták össze - állítja a lap. A rektor feljelentést tett a rendőrségen, a három támadóból kettőt elfogtak, ők szabadlábon védekezhetnek.

A Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a magyarellenes atrocitásról - olvasható a tárca hétfői közleményében. Az eset a minisztérium szerint ellentmond a magyar-román kapcsolatok terén tapasztalt nyitottságnak és szoros együttműködésnek is, és olyan időszakot idéz fel, melyet mindkét nemzet már meghaladottnak vélt. A Külügyminisztérium reményét fejezi ki, hogy csak elszigetelt esetről van szó - írják.