Franciaországba érkeztek az Air France-katasztrófa áldozatainak maradványai

Vágólapra másolva!
Több hónapig is eltarthat a két évvel ezelőtt szerencsétlenül járt Air France-repülőgép áldozatainak azonosítása. Az óceánból eddig felszínre hozott száznégy emberi maradványt szállító hajó csütörtök reggel érkezett meg Franciaországba.
Vágólapra másolva!

A délnyugat-franciaországi Bayonne-ban kötött ki az Air France légitársaság 2009-ben lezuhant gépén utazók maradványait szállító hajó. Azonosításuk több hónapos tudományos és jogi eljárást igényel majd. A baleset után közvetlenült meglelt ötven áldozaton kívül eddig száznégy holttestet találtak meg, közel hetven ember maradványai továbbra is a mélyben vannak. Az Ile-de-Sein kábelfektető hajó - amelyet az Air France 447-es járata balesetének műszaki vizsgálatával bíztak meg - június harmadikán fejezte be az Atlanti-óceánban, 3900 méteres mélységben folytatott kutatást az áldozatok után.

A légitársaság járata 2009. június elsején Rio de Janeiróból Párizsba tartva zuhant az Atlanti-óceánba. A szerencsétlenségben 228-an, köztük négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar veszítette életét. A repülőgép második fekete dobozát idén május elején találták meg. Az ezen lévő felvételekből kiderült, hogy az egyik pilóta két perccel a katasztrófa bekövetkezte előtt azt mondta, hibásak a repülési és a sebességadatok.