Gránátot dobtak a választási sikerüket ünneplő kurdok közé

Vágólapra másolva!
Tizenegyen megsérültek, amikor ismeretlenek gránátot dobtak vasárnap késő este Törökország délkeleti részén kurd ünneplők közé. A kurdok a vasárnapi választásokon elért sikerüket ünnepelték.
Vágólapra másolva!

Gránátot dobtak ismeretlenek vasárnap késő este Törökország délkeleti részén kurd ünneplők közé. A robbanásban tizenegyen megsebesültek - írja az MTI török biztonsági és kórházi forrásokra hivatkozva. Az eset az iraki határ közelében, Sirnak tartományban történt.

A kurdok az aznapi török parlamenti választásokon elért sikerüket ünnepelték. A kurd Béke és Demokrácia Párt támogatásával 36 független képviselő jutott be a parlamentbe. A török törvények szerint a függetlenek is alakíthatnak önálló parlamenti képviselőcsoportot, így a kurd párté lesz az új összetételű török törvényhozásban a négyből az egyik frakció.

A vasárnapi török választásokon fölényes győzelmet aratott Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök pártja, de nincs meg az alkotmányozáshoz szükséges kétharmados többsége a törvényhozásban. A török választásokról itt olvashat.