Közel merészkedő kisrepülő zavarta meg Obama pünkösdi vakációját

Vágólapra másolva!
Túl közel repült egy kisrepülő ahhoz a hegyi nyaralóhoz, amelyben Barack Obama elnök tölti a pünkösdi hosszú hétvégét, ezért a gépet vadászgépek kényszerítették földre Maryland államban. A repülő az amerikai légvédelem szerint nem volt veszélyes, csupán elővigyázatosságból küldték rá a vadászokat.
Vágólapra másolva!

Két F15-ös vadászgép kényszerített leszállásra egy kisrepülőgépet az Egyesült Államokban, mert a pilóta veszélyesen közel repült a Camp David-i elnöki nyaralóhoz. A marylandi hegyekben levő nyaralóban tölti a hétvégét Barack Obama elnök.

Az eset helyi idő szerint szombaton történt. A légvédelmi parancsnokság szerint a repülő - egy Beechcraft Bonanza típusú ötüléses kisgép - nem jelentett veszélyt, pusztán "elővigyázatosságból" kényszerítették leszállásra. A kisgép állítólag előzetesen leadta repülési tervét, de nem sikerült rádiókapcsolatba lépni vele, noha kevesebb mint 18 kilométerre volt a Camp David-i elnöki rezidenciától.

A Fehér Háztól rövid helikopterútra fekvő hegyvidéki üdülő évtizedek óta a mindenkori amerikai elnök rendelkezésére áll. Obama eddig nem sokszor volt Camp Davidben, de a pünkösdi hosszú hétvégét ezúttal ott tölti a családjával.