Bevásárolta magát az izraeli médiába Hodorkovszkij egykor jobbkeze

Vágólapra másolva!
Mintegy negyvenmillió dollárért vett részesedést a Háárec című izraeli lapban Leonyid Nyevzlin, az Oroszországban életfogytig tartó börtönre ítélt olajmágnás. Az Izraelben élő férfi, aki a Jukosz olajvállalatban Mihail Hodorkovszkij jobbkeze volt, a lap egyötödét szerezte meg.
Vágólapra másolva!

Húszszázalékos részesedést vásárolt a Háárec című izraeli lapban Mihail Hodorkovszkij bebörtönzött orosz olajmágnás egykori üzlettársa. Az Izraelben élő Leonyid Nyevzlin több mint 40 millió dollárt fizetett a napilapban szerzett részesedésért - írja a Washington Post.

Nyevzlin 2003-ban menekült Izraelbe, miután az orosz hatóságok elkezdtek vizsgálódni a Jukosz olajtársaság ügyében. Nyevzlin volt Hodorkovszkij egyik legközelebbi munkatársa, a cég alelnöke, 2008-ban távollétében életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Oroszországban.

Izrael azonban közölte, hogy nem tartja elfogadhatóak az üzletember bűnösségéről bemutatott orosz bizonyítékokat, ezért nem adta ki az olajmágnást Oroszországnak. Vele ellentétben Hodorkovszkij évek óta börtönben ül, bár orosz ellenzékiek szerint koncepciós perben ítélték el.

Az izraeli lap ötödének megvásárlása után a Háárecban 60 százalékos részesedése marad az alapító Schocken családnak. A fennmaradó 20 százalék egy német lapkiadó holding, a DuMont Schauberg tulajdonában van. A Háárec közölte, hogy a tőkeinjekciót "új technológiákba" való befektetésre fogja használni.