Bomba robbant egy drezdai IKEA áruházban

Vágólapra másolva!
Két ember halláskárosodást szenvedett, amikor kisebb robbanás történt egy németországi IKEA áruházban. Az elmúlt hetekben több hasonló támadás érte a svéd lánc különböző üzleteit.
Vágólapra másolva!

Kisebb erejű bomba robban pénteken este az IKEA svéd áruházlánc drezdai üzletében. A német rendőrség közlése szerint két ember könnyebben megsérül: halláskárosodást szenvedtek a detonációtól. A robbanás az áruház konyharészlegén következett be, és kárt tett a padlóban, illetve a kiállított bútorokban. A lehetséges elkövetőről egyelőre nincs információ.

Az elmúlt hetekben több hasonló támadás ért IKEA áruházakat. Május végén egy belgiumi, egy hollandiai és egy franciaországi IKEA áruházban robbantottak petárdákat. A támadásokban akkor senki nem sérült meg komolyabban, csak egy biztonsági őr és egy áruházi alkalmazott panaszkodott fülfájásra.

Az IKEA szóvivője akkor azt mondta: semmiféle fenyegetést nem kaptak az incidensekkel kapcsolatban. Az érintett országok rendőrségei egyelőre nyomoznak, és nem közöltek információkat az eljárásról. Belga sajtóértesülések szerint ugyanakkor az első három támadásnál ugyanazt a valószínűleg tűzijáték-rakétákból származó anyagot használták.