Hillary Clinton pályázhat a Világbank vezetésére

Vágólapra másolva!
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter tárgyalásokat folytat, hogy jövőre a Világbank elnöke legyen - értesült a Reuters. A Fehér Ház nem kommentálta az értesülést.
Vágólapra másolva!

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter tárgyalásokat folytat a washingtoni Fehér Házzal arról, hogy jövőre a Világbank elnöke legyen - értesült a Reuters brit hírügynökség az ügyet ismerő tisztségviselőktől.

Clinton már nyilvánosan is jelezte, hogy - Barack Obama amerikai elnök újraválasztása esetén - nem akar újabb négy évig külügyminiszter lenni. Clinton néhány munkatársa név nélkül úgy nyilatkozott, hogy az amerikai külügyminiszter érdeklődik a Világbank elnöki tisztsége iránt, amennyiben annak jelenlegi vezetője, az amerikai Robert Zoellick távozna.

A Clintont jól ismerő egyik tisztségviselő elmondta, hogy az amerikai külügyminiszter szeretné megszerezni a Világbank elnöki tisztségét, és ezt egy másik tisztségviselő is megerősítette.

Egyelőre nem tudni, hogy az amerikai elnök hivatalosan is beleegyezett-e Clinton jelölésébe. A Világbank elnökét formálisan a szervezet 187 tagállama választja meg. A Fehér Ház nem kommentálta az értesülést.