Ámokfutó elefánt ölt meg egy embert egy indiai városban

Vágólapra másolva!
Legalább egy ember életét vesztette, amikor feldühödött elefántok rontottak be egy indiai városba szerdán. Az állatokat nyugtatólövedékkel tették ártalmatlanná, két elefánt még mindig szabadon van.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, négy pedig megsérült, amikor ámokfutó elefántok rontottak be az indiai Mysore városába szerdán - írja az India híreivel foglalkozó Netindian weboldal. Az oldal szerint három felbőszült elefánt rontott a városba, autókat és boltokat tettek tönkre.

Az egyik hím példány egy kisebb bevásárlóközpontot is feldúlt, itt vesztette életét egy helyi lakos az állattal való találkozás után. Az 55 éves férfi biztonsági őrként dolgozott az épületben.

A három elefánt kilométereken keresztül rohant a város utcáin, a település főiskolájára is betörtek, az egyik állat a háromórás ámokfutásban megölt egy ökröt is. A helyi hatóságok nyugtatólövedékekkel ártalmatlanná tették őket, de a hírek szerint két másik elefánt még szabadon van a város közelében.

A hatóságok szerint az állatok egy közeli erdőből tévedtek a városba, egy nyilatkozó azt mondta, hogy ennek az az oka, hogy az emberi tevékenység csökkenti az elefántok életterét, az állatok ezért menedéket és élelmet keresni mennek a településekre.

http://www.youtube.com/embed/E4Wmic8JapM