Harminckilenc év után hoznának ki két rabot a magánzárkából jogvédők az USA-ban

Vágólapra másolva!
Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet kegyetlen bánásmódnak tartja, hogy 39 éve magánzárkában tartanak az Egyesült Államokban két rabot. A két férfi egy börtönőr meggyilkolása miatt ül.
Vágólapra másolva!

Az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet kedden azt követelte az amerikai hatóságoktól, hogy szüntessék be két egyesült államokbeli rab 39 éve tartó magánzárka-büntetését, amelyet az AI "kegyetlen bánásmódnak" minősített.

A 64 és a 69 éves férfit azóta magánzárkában tartják fogva, hogy 1972-ben bűnösnek mondták magukat egy börtönőr meggyilkolásában.

A londoni székhelyű AI szerint a két férfit hat négyzetméter alapterületű cellában őrzik a nap 23 órájában, csak korlátozott mértékben kaphatnak könyvet, és még soha nem engedték dolgozni vagy tanulni őket.

Az AI ezt embertelen és kegyetlen bánásmódnak minősítette, amely szerinte nyilvánvalóan sérti az Egyesült Államoknak az emberi jogok tiszteletben tartása melletti elkötelezettségét. Az AI nem tud arról, hogy az Egyesült Államokban más raboknak is ilyen hosszú időn át ilyen súlyos mértékben korlátozták volna az emberi kapcsolatait.