Amerikai források szerint nagyon rossz állapotban van a jemeni elnök

Vágólapra másolva!
Amerikai kormányzati források szerint súlyos sérüléseket szenvedett a jemeni elnök abban a támadásban, amit törzsi harcosok pénteken indítottak a rezidenciája ellen. Ali Abdullah Szaleh tüdeje összeesett, testének negyven százaléka pedig megégett és péntek óta Szaúd-Arábiában kezelik - közölte kedden a CNN.
Vágólapra másolva!

A jemeni elnököt péntek óta egy szaúd-arábiai kórházban kezelik, tüdeje összeesett, testének negyven százaléka pedig megégett a lázadó törzsi harcosok pénteki merényletében - írta kedden a CNN. Arab diplomáciai források közölték, Szaleh elnöknek hét centiméter mély sebe van, amit valószínűleg egy repeszdarab okozott.

Kormányzati tisztviselők eredetileg a jemeni vezető könnyű sérüléséről adtak hírt, miután robbanások hallatszottak Ali Abdullah Szaleh fővárosi rezidenciájának közeléből. Később a hivatalnokok azt is tagadták, hogy az elnököt egy szaúd-arábiai kórházban ápolják. Szaleh elnök ugyan rádióbeszédet mondott a pénteki támadás után, ám hangja erőltetett volt, és úgy hallatszott, mintha nehezen venne levegőt.