Megsérült a jemeni elnök egy támadásban

Vágólapra másolva!
Az al-Arabija televízió szerint az arab országot vezető Ali Abdullah Szaleh könnyebb sérüléseket szenvedett az elnöki palota ellen intézett pénteki támadásban. Szalehet kórházban ápolják, négy testőre meghalt.
Vágólapra másolva!

Könnyebb sérüléseket szenvedett a jemeni elnök egy pénteki támadásban - közölte a BBC. Ali Abdullah Szaleh a fővárosi rezidenciájában tartózkodott, amikor robbanások hallatszottak a közelből.

Hírek szerint két mecsetet ért találat, az AFP pedig úgy értesült, hogy több száz kormányhivatalnok mellett hét magas rangú vezető, köztük a miniszterelnök és a parlament elnöke is megsebesült, utóbbi súlyosan. Ali Abdullah Szaleh négy testőre életét vesztette. Elterjedt a hír, hogy Szaleh is életét vesztette a bombatámadáskor, de ezt hivatalos források cáfolták, azt viszont megerősítették, hogy Szalehet kórházban ápolják.

A hatalmon lévő párt, az Általános Népi Kongresszus egyik vezetője később a francia hírügynökségnek elmondta, hogy az elnököt a jemeni védelmi minisztérium kórházában ápolják. A neve mellőzését kérő vezető semmit sem volt hajlandó elárulni az elnök állapotáról. Csak annyit mondott még, hogy ugyanabban a katonai kórházban ápolják Mohamed Mudzsavar miniszterelnököt és Abdulaziz Abdulganit, a parlament elnökét is.

Korábban a kormányerők tűz alá vették egy törzsi vezető fivérének, valamint az ellenzéki Iszlah párt vezetőjének, Hamid al-Ahmar sejknek a házát. Emellett a lázadó törzs televíziójának székházát is ágyúzták.

A BBC közölte, a különleges erők hamarosan akcióba léphetnek Szaleh elnök fiának vezetésével, hogy visszafoglalják a törzsi harcosok által megszállt kormányépületeket. Törzsi források szerint viszont több ezer harcosuk indult el a fővárosba, hogy részt vegyen a kiújuló összecsapásokban.