A magyar nagykövet képviseli az Egyesült Államokat is Líbiában

Vágólapra másolva!
A jövőben Magyarország látja el az Amerikai Egyesült Államok diplomáciai és konzuli érdekeinek védelmét Líbiában. Az uniós országok közül már csak Magyarországnak van nagykövete az országban.
Vágólapra másolva!

A magyar kormány elfogadta az Amerikai Egyesült Államok kormányának kérését, hogy a jövőben lássa el az amerikai diplomáciai és konzuli érdekek védelmét Líbiában - közölte péntek délután a Külügyminisztérium.

Magyarország eddig Kanada, Görögország, Horvátország és Olaszország képviseletét látta el Tripoliban, emellett a magyar követség az Európai Unió líbiai képviseleteként is működik.

Magyarország ezzel járul hozzá szövetségesei erőfeszítéseihez, amelyekkel az Észak-Afrikában és a Közel-Keleten zajló rendkívüli változásokat ösztönzik - közölte Pataki Eszter, a minisztérium sajtóosztályának vezetője.

Májusban az uniós országok mindegyike hazahívta diplomatáit. "Líbiában a helyzet nagyon nehéz, és tiszteljük a magyar elnökséget azért a munkáért, amelyet ott végez" - mondta május elején Maja Kociancic, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének szóvivője.