Rendőrök lőttek traktorra egy osztrák autópályán

Vágólapra másolva!
Negyvennel haladt az egyik osztrák autópálya közepén egy 26 éves traktoros, aki a rendőrök többszöri felszólítására sem állította meg mezőgazdasági járművét. A rendőrök végül több lövéssel állították meg a traktort.
Vágólapra másolva!

Csak lövésekkel tudták megállásra kényszeríteni az osztrák rendőrök azt a traktort, amelyik az A12-es autópályán negyven kilométeres sebességel az úttest közepén haladt - írja az egyik osztrák rádió honlapja. A mezőgazdasági munkagép Kufstein irányába haladt, feltartóztatva az autóforgalmat. A rendőrök először rögtönzött útzárral próbálták megállásra bírni az a sofőrt, azonban a kifeszített rendőrségi szalagot figyelmen kívül hagyva egyszerűen továbbhajtott.

A rendőrök ezután többször rálőttek a járműre. Bár a két első abroncsát is eltalálták, csak a hatodik, a traktor hűtőjébe becsapódó lövedékkel tudták végül megállítani.A 26 éves sofőrt letartóztatták és beszállították egy pszichiátriai intézetbe. Mint kiderült, a traktort lopta, s a jármű gazdája csak az egyenruhásoktól értesült a történtekről. Az eset miatt elrendelt ideiglenes útzár mintegy tizenöt kilométeres torlódást okozott az Inn-völgyi autópályán.