Őrizetbe vették a Politkovszkaja-gyilkosság egyik gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették kedden Oroszországban azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2006-ban meggyilkolta Anna Politkovszkaja újságírónőt.
Vágólapra másolva!

Elfogták az Anna Politkovszkaja újságíró ellen elkövetett gyilkosság egyik vádlottját, Rusztam Mahmudovot kedden Csecsenföldön - írja a Ria Novosztyi orosz hírügynökség. Hivatalosan a hírt egyelőre nem erősítették meg.

"Mahmudovot kedden reggel fogták el a szülei házában, Csecsenföldön" - közölte a férfi ügyvédje a BBC tudósítása szerint. A férfi két testvére és egy harmadik férfi vizsgálati fogságban van Moszkvában.

Az újságírónőt 2010. október 7-én lőtték le annak a moszkvai háznak a bejárata előtt, ahol lakott. A Vlagyimir Putyin akkori elnököt élesen bíráló újságíró, Anna Politkovszkaja a csecsenföldi konfliktus okainak és alakulásának, az emberi jogok csecsenföldi megsértésének feltárásával, az erről szóló oknyomozó cikkekkel szerzett magának hírnevet.

Politkovszkaja meggyilkolása miatt bűnrészesség vádjával korábban négy embert állítottak bíróság elé, de a bíró az esküdtszék döntése alapján felmentő ítéletet hozott. Az orosz legfelsőbb bíróság a Politkovszkaja-ügyet tavaly októberben újabb nyomozásra visszautalta az ügyészségnek.

A Politkovszkaja-gyilkosságről szóló korábbi cikkeinket itt találja.