Három külföldi IKEA-ban is petárdát robbantottak

Vágólapra másolva!
Egy belgiumi, egy hollandiai és egy franciaországi IKEA-ban is petárdát robbantottak hétfőn. A támadásokban nem sérült meg senki, de a belga áruházból elővigyázatosságból kétszázötven embert evakuáltak.
Vágólapra másolva!

Petárdákkal követtek el támadást egy belgiumi, egy hollandiai és egy franciaországi IKEA bútoráruház ellen hétfő este - jelentették be az egyes országok hatóságai és az áruházlánc vezetősége kedden. A támadásokban senki nem sérült meg komolyabban, egy biztonsági őr és egy áruházi alkalmazott panaszkodott csak fülfájásra a robbanások után.

A belgiumi Gentben és a hollandiai Son en Breugelben röviddel a hétfői zárás előtt robbantak fel a petárdák, az utóbbi helyen megsemmisítve egy szemeteskukát. Gentben elővigyázatossági okokból kétszázötven embert evakuáltak az eset után.

Az IKEA szóvivője elmondta, "semmiféle fenyegetést" nem kaptak az incidensekkel kapcsolatban, és kedden már mindhárom üzlet rendesen nyitva tartott.

Hollandiában már korábban is történt ehhez hasonló eset: 2009-ben egy amszterdami IKEA áruházat a hatóságok kiürítettek és átvizsgáltak, miután azt az információt kapták, hogy iszlamista radikálisok robbanószerkezetet rejtettek el az üzletben. A rendőrök végül nem találtak pokolgépet, de hét embert őrizetbe vettek az üggyel összefüggésben.