Könnygázzal oszlattak fel egy tüntetést az indiai-óceáni üdülőparadicsomban

Vágólapra másolva!
Több ezren mentek az utcára a Maldív-szigetek fővárosában, Maléban, hogy a gazdaság hanyatlása, a kormány állítólagos hozzá nem értése és a túlköltekezés ellen tiltakozzon. A rendőrök könnygázzal és gumibottal oszlatták fel a tüntetést.
Vágólapra másolva!

Az elnök lemondását követelő tüntetőkre támadtak a rendőrök a Maldív-szigetek fővárosában. Az ellenzéki néppárt szóvivője szerint több tucatnyi tüntető megsérült, amikor a rendőrök könnygázzal és gumibotokkal feloszlatták a demonstrációt.

Az ellenzéki szóvivő azt mondta, hogy legalább negyvennégy embert őrizetbe vettek, közöttük nőket és két parlamenti képviselőt, a rendőrség szóvivője viszont azt állítja, hogy tíz embert vettek őrizetbe károkozás miatt. A rendőrségi szóvivő hozzátette, hogy a rendőrök először távozásra szólították fel a tüntetőket, akik különböző tárgyakkal dobálták meg őket. A tüntetők a gazdaság hanyatlása, a kormány állítólagos hozzá nem értése és a túlköltekezés ellen tiltakoztak.

A 2008-ban hatalomra került Mohamed Nasíd az 1200 szigetből álló, 330 ezer lakosú indiai-óceáni szigetcsoport első demokratikusan megválasztott elnöke. A többségében szunnita muzulmán lakosú, főként idegenforgalomból élő ország kormánya az utóbbi időben az élelmiszerárak és a munkanélküliség növekedése miatt súlyos gazdasági problémákkal küzd.