Vágólapra másolva!
Milliók ünnepeltek az utcákon Vilmos herceg és Katalin hercegnő pénteki házasságkötése után az Egyesült Királyságban. A pár a Buckingham-palotában rendezett háromszáz fős fogadáson vett részt. A brit kocsmák nyitvatartási idejét pénteken és szombaton is két órával meghosszabbították az esküvő miatt.
Vágólapra másolva!

Háromszáz baráttal és családtaggal ünnepelte pénteki esküvőjét Vilmos herceg és Katalin hercegnő péntek éjjel a Buckingham-palotában - olvasható a BBC brit közszolgálati médium honlapján. A honlap szerint a fogadás vacsorával kezdődött, majd azt követően táncoltak is a meghívottak.

A BBC szerint a házaspár a hajnali órákban távozott a fogadásról, de a Buckingham-palotában töltötték az éjszakát. A BBC szerint hamarosan elindulhatnak a nászútjukra, de még semmilyen hivatalos információ nem jelent meg arról, hogy hova és pontosan mikor utaznak el.

Vilmos hercegnek és Katalin hercegnőnek az amerikai kormányzat is egész életen át tartó boldogságot kívánt. "Az USA-nak nincs az Egyesült Királyságnál közelebbi barátja" - mondta a Fehér Ház szóvivője.

Az esküvő miatt a brit kocsmák nyitvatartási idejét két órával meghosszabbították pénteken és szombaton is, így este 11 óra helyett hajnali 1-kor zárhatnak be. Szerte az Egyesült Királyságban milliók ünnepelték a házasságot az utcákon. Egy glasgow-i utcai ünneplés annyira eldurvult, hogy 21 embert tartóztattak le, amikor a rendőrség fel akarta oszlatni a többezres bulit.

Az esküvőről szóló összes cikkünket itt olvashatják.