Többségében külföldi turistákat ölt meg a Marrakeshben robbanó bomba

Vágólapra másolva!
Hat francia, és négy egyelőre ismeretlen nemzetiségű külföldi turista halhatott meg a marokkói Marrakesh belvárosában történt robbantásban.
Vágólapra másolva!

Bomba robban Marrakesh egy belvárosi kávézójában, tizenöt embert megölve, akikből legalább tízen külföldi turisták voltak - írta a BBC brit közszolgálati médium.

A BBC szerint az Argana kávézó, ahol a bomba robbant, népszerű turistacélpont. Az AFP francia hírügynökség szerint az áldozatok közül legalább hatan franciák, hárman marokkóiak voltak. A marokkói állami televízió emellett négy egyelőre nem azonosított nemzetiségű külföldiről számolt be. A halottakon kívül mintegy húsz ember megsérült.

A New York Times szerint a marokkói kormány bűntettnek nyilvánította a robbantást, de nem nevezte terrorista akciónak azt. Nicolas Sarkozy francia elnök azonban közleményt adott ki, amelyben terrorizmusnak nevezte az esetet.

A támadás - úgy tűnik - a külföldi turisták ellen irányult, s ezáltal veszélyeztetheti az évi 8 milliárd dolláros forgalmat bonyolító ágazatot, amely a gazdaság fontos szereplője - írta a New York Times.