A tornádó sújtotta Alabamába látogatott Barack Obama

Vágólapra másolva!
Utcáról utcára végigjárta konvojával a tornádók sújtotta, Alabama állambeli Tuscaloosa városát Barack Obama. Az amerikai elnök kijelentette, hogy még életében nem látott ekkora pusztítást. Az eddigi adatok szerint több mint háromszázan haltak meg az elmúlt napok pusztító viharaiban.
Vágólapra másolva!

Barack Obama meglátogatta az Alabama állambeli Tuscaloosa városát, amely az elmúlt napok tornádóinak következtében a legsúlyosabb károkat szenvedte el az Egyesült Államokban. Az amerikai elnök azt mondta, hogy még soha nem látott ekkora pusztítást - írja internetes oldalán a CNN amerikai hírtelevízió.

Obama riporterek előtt kijelentette, hogy minden segítséget meg fognak adni a katasztrófa sújtotta város lakóinak. Obama konvoja utcáról utcára bejárta a várost, ahol szinte mindenhol összetört autókat és romokat látni.

Az összesített adatok szerint több mint háromszázan haltak meg az elmúlt napok pusztító tornádóiban, az egész környék romokban hever. A 2005-ös Katrina hurrikán óta nem tapasztalt erősségű viharok szerdán és csütörtökön csaptak le Alabamában és még öt másik amerikai államban. A forgószelek házakat döntöttek le, fákat csavartak ki, több főutat tettek járhatatlanná, és az ítéletidő miatt egymillió háztartás maradt áram nélkül.

A legnagyobb károk Alabama államban keletkeztek, ahol 19 megyében összesen 210-en vesztették életüket. Tennessee államban 34-en, Mississippiben 33-an, Georgiában pedig tizenöten haltak meg.

A tornádók pusztításáról készült képgalériát itt találja.