Hercegnő lett a polgárlányból

Vágólapra másolva!
Összeházasodott Vilmos herceg és Kate Middleton Londonban. Az évtized esküvőjeként emlegetett eseményt milliók figyelték a helyszínen és világszerte. Összefoglaló sok képpel és videóval.
Vágólapra másolva!

Kimondta az igent Vilmos herceg és Kate Middleton pénteken délben Londonban a westminsteri apátságban. Vilmost öccse, Harry, Kate Middletont apja kísérte az oltárhoz. A ceremónián a vőlegény többnyire visszafogottan, míg a menyasszony megilletődve mosolygott. Az esküvővel Kate Middleton a királyi család tagja lett, és egyúttal megkapta a cambridge-i hercegnő címet is.

Londont felkavarta az esemény, az apátság és a Buckingham-palota környékén és a kettő közötti úton a londoni rendőrség szerint egymillió ember gyűlt össze, sokan már az előző este kimentek, hogy jó helyük legyen.

A szertatást, amelyen számos híresség is megjelent a világ minden részéről, a canterburyi érsek vezette. Az igenek után Vilmos felhúzta Kate ujjára a gyűrűt, majd a londoni püspök mondott beszédet. Ő azt mondta, bizonyos értelemben minden esküvő királyi esküvő, mivel "a vőlegény és a menyasszony is a teremtés királya és királynője".

Forrás: AFP/Leon Neal
Kattintson még több képért!

A westminsteri apátságból egy több mint százéves nyitott hintón a Buckingham-palotába hajtó új házaspárt üdvrivalgással köszöntötte az út mellett álló tömeg, az elegáns vonulást csak egy incidens zavarta meg: az egyik lovas testőrt levetette a zajos tömegtől megrémült ló.


Kattintson az esküvőn készült többi videóért!

Katalin és Vilmos még egyszer megjelent a palota erkélyén, ahol kétszer is csókot váltottak - ezt félmillióan nézték végig -, majd a királyi légierő tiszteletrepülése után visszavonultak. Délután előbb a királynő tart fogadást, majd vacsora lesz Károly herceg szervezésében, végül jön a táncos lakodalmi mulatság, amelyet a friss házasok szerveztek. Ezek az események nem nyilvánosak.


Dóra és Laci esküvője

A királyi esküvő részletes eseményeiról szóló tudósításunkat itt érheti el, itt pedig elolvashatja, hogyan zajlott Dóra és Laci esküvője, akik a királyi párral egy időben fogadtak egymásnak örök hűséget Budapesten.