Posztján marad a Tóásó-ügy kivizsgálását vezető ügyész

Vágólapra másolva!
A bolíviai főügyész nem fogadta el az úgynevezett terroristaügy kivizsgálását vezető ügyésznek a kiválását az eljárásból, és utasította, hogy folytassa a munkát. Ennek az ügynek az egyik érintettje Tóásó Előd.
Vágólapra másolva!

Marcelo Soza ügyész helyi idő szerint hétfőn jelentette be, hogy meg akar válni a Tóásó Elődöt is érintő ügytől. Arra hivatkozott, hogy őt és családját többször megfenyegették az ügy kezdete óta. Az előzményekhez tartozik, hogy a bíróság alkalmatlannak minősítette az irányítása alatt összegyűjtött bizonyítékokat ahhoz, hogy perre vigyék az ügyet. Az első hírek még arról szóltak, hogy a posztjáról mondott le az ügyész, de azóta kiderült, hogy csak ezt az ügyet nem akarta tovább vinni.

A bolíviai főügyész most azt mondta, hogy nem fogadja el Soza kiválását az eljárásból, és utasította, hogy folytassa az ügyet. Hozzátette, hogy az ügyész a főügyészség teljes bizalmát élvezi.

A két évvel ezelőtt egy bolíviai kommandós akcióban megölt Rózsa-Flores Eduardo és társai "terrorista összeesküvésének" ügyében a kezdetek óta nyomozást vezető ügyész szerint a feljelentések, vádak és rágalmak azt a benyomást próbálják kelteni a lakosság körében, hogy a "terrorista és szeparatista ügy" sohasem létezett, azt csupán Evo Morales elnök kormányzata kreálta politikai ellenfelei megsemmisítése érdekében. Az államellenes összeesküvéssel és terrorizmussal gyanúsított vádlottak között van a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd is.