Vágólapra másolva!
Teljesen átvilágították Kate Middleton családját a brit újságok, mielőtt a lány összeházasodik a brit trón egyik legesélyesebb várományosával, Vilmos walesi herceggel. Találtak menőző drogos nagybácsit, a rossz nyelvek szerint törtető, de inkább csak lelkes anyukát, nagyivó fiútestvért, de nagyszabású botrányra senki nem bukkant. A család néhány harsány húzása kapott kritikákat, de úgy tűnik, hogy menni fog a beilleszkedés, és Vilmos is rajong értük.
Vágólapra másolva!

Lassan egész Nagy-Britannia esküvői lázban ég, április 29-én rendezik az évszázad partijának beharangozott esküvőt, ahol Vilmos walesi herceg és a polgári családból származó Kate Middleton házasodik össze. A herceg és választottja minden mozdulatát hatalmas figyelem övezi az Egyesült Királyságban, hiszen hasonló esemény ritkán van a brit királyi házban, és könnyen lehet, hogy a britek leendő királynéjukat tisztelhetik Middletonban. A pár mellett azonban jócskán kijut a figyelemből a menyasszony rokonságának is.

Mióta Kate Middleton a skóciai St. Andrews Egyetemen randizni kezdett a herceggel, a brit bulvársajtó időről időre felbukkant a családnál, és szenzációként tálalt dolgok egész sorát tárta fel. Bár szerdán az angol királynő is fogadta a Middleton-szülőket, az esküvő előtt pedig a királyi házhoz közel álló lapok teljes erőbedobással kezdték védeni a pár jó hírét, a menyasszony mögött így is felbukkant néhány kínos történet.

Repülők, bányászok és a kereskedők

A Middleton-család egyáltalán nem szegény, sikeres vállalkozók, akik saját erejükből váltak milliomossá. A Berkshire megyei Bucklebury faluban, egy öthálószobás, egymillió fontot érő családi házban élnek, családi vállalkozásuk és leányvállalataik értéke szintén milliókra rúg, és a Vanity Fair magazin szerint "elég nagy a birtokuk ahhoz is, hogy Vilmos herceg akár helikopterrel is le tudjon szállni a kert végében". A család egy 1987-ben alapított cégből, a gyerekzsúrokra bulikellékeket készítő "Party Pieces" vállalkozásból gazdagodott meg, amely immár hatalmas vállalattá nőtte ki magát. Az üzletből annyi pénzt kerestek, hogy mindhárom gyermeküket neves magánegyetemekre írathatták: így találkozhatott Kate az egyetemen Vilmos herceggel.

A szülők azonban nem születtek milliomosnak. Kate apja, Michael Middleton gyapjúkereskedők leszármazottja, egy pilóta fiaként jó magániskolákat végezhetett, anyja, Carole Goldsmith azonban szénbányász családból származott, és ükapja még a tárnában fejtette a szenet. A Middleton-család kutatója, Claudia Joseph szerint Carole az anyjától örökölte azt a mentalitását, hogy egyre magasabbra és magasabbra törjön: apja már teherautó-vezető, majd építési vállalkozó volt, ő pedig előbb stewardess lett a British Airways légitársaságnál, majd saját vállalkozást indított. Carole és Michael még a British Airwaysnél ismerkedtek meg, ahol Michael a légitársaság gépeit ellenőrizte felszállás előtt.

A család ismerői szerint a 61 éves apa a család összetartója, őt nem ragadta el a királyi pompa, és neki köszönhető, hogy "Kate még mindig két lábbal a földön jár". Az 55 éves anya, Carole, a pletykák szerint fontos szerepet játszott abban, hogy a királyi kapcsolat összejöjjön: állítólag ő győzködte lányát, hogy az edinburgh-i egyetem helyett a St. Andrewsba jelentkezzen, hátha összeismerkedik az oda készülő herceggel. Bár a híresztelést a család ismerői tagadják, Kate egyik barátnője azt nyilatkozta, hogy a lány eredetileg valóban másik egyetemre készült.

Forrás: AFP/Stefan Rousseau
Carole és Michael Middleton

Carole-t elvarázsolta a kapcsolat híre. Mikor kiderült, hogy Kate és Vilmos randiznak, a család ismerősei szerint Carole "el volt ragadtatva", az utána következő hatalmas érdeklődést pedig kifejezetten élvezte. Az eljegyzés után diétázni kezdett, hogy az esküvőn ő is a lehető legjobban nézzen ki, és divatos, fiatalos ruhákban lehetett látni lánya oldalán.

A csajozós, a versenytárs és a menő nagybácsi

Kate, nála 20 hónappal fiatalabb húga, Philippa "Pippa" Middleton a Daily Mail brit bulvárlap szerint sokáig volt nővére "versenytársa", sőt, a családban őt tartották jobb képességűnek, szebbnek és sportosabbnak is. A húg szintén nemesekkel és gazdag fiatalokkal járt, harmadéves korában Edinburgh-ban Northumberland hercegének és Roxburghe hercegének a fiaival lakott egy lakásban, később csak annyit mondott róluk, "rendes fiúk".

Kate öccse a 23 éves James, a Vanity Fair szerint minden társaságban flörtölni kezd, de még sosem volt hosszabb kapcsolata. Egyik barátja a magazinnak azt mondta, hogy imád udvarolni, de inni és bulizini még annál is jobban szeret. "Nagyivó, és igazából jobban érdekli az alkohol meg a lövészet, mint a lányok" - mondta a név nélkül nyilatkozó, állítólagos barát. James egyetemi karrierje sem épp a királyi családhoz méltó: a fiú egy év után otthagyta az edinburgh-i egyetemet, hogy saját cukrászcéget alapítson, és tortasütéssel egészítse ki a családi buliszervező cég profilját.

Forrás: AFP/Paul Ellis
Pippa Middleton

Mindenkin túl tesz azonban az Ibizán élő nagybácsi, Carole testvére, akiről egy brit újság álruhás riportere készített riportot. Gary Goldsmith egy 5 millió fontot érő, "Bang Bang Kúria" névre keresztelt villában él egy korábbi sztriptíztáncossal, és az őt megkereső újságírónak kokaint kínált, majd összeismertette egy kerítővel. A róla készített felvételeken a leendő hercegnő nagybátyja azzal kérkedik, hogy Vilmos herceg 2006-ban meglátogatta, és megtanította, hogyan kell zenét keverni. "Olyan királyi rokon lesz, aki még egy alacsony költségvetésű vígjátékban is durva lenne" - írta róla a Daily Mail.

A királyi család hullámain

A Middleton-család azzal is brit lapok címlapjára került, hogy sokszor úgy tűnt, a herceg és lányuk viszonyát megpróbálták a családi vállalkozásban aprópénzre váltani. Kate sokáig kínálta a Party Pieces internetes oldalán a cég termékeit. Pippa egy, részben a nővéréről szóló interjúban végig arról beszél, hogy mennyire jók a családi cég termékei. James a Hello! magazinban hirdette tortasütő cégét egy összeállításban, egyik tortájára pedig Vilmos herceg balesetben elhunyt édesanyjának, Diana hercegnőnek a képét is rátette.

Legutóbb a Daily Mail arról írt, hogy a Party Pieces újabb, a királyi esküvőhöz kapcsolódó termékeket dob piacra. Az egyik, házibulikon használható kvízkártya-csomagon a brit zászló és egy korona is látható, a helyes választ adó játékos pedig a kártya szerint "Anglia királynője" lesz.

Forrás: AFP/Tim Ockenden
Kate Middleton öccse, James, valamint anyja, Carole között

Az esküvő közeledtével azonban a család is rájött, hogy óvatosabbnak kell lennie. A közelmúltben Pippa fél órával a kezdés előtt mondott le egy fotózást, azzal az indokkal, hogy "Kate nem örülne neki", James pedig a Vanity Fairnek azt mondta, hogy "természetesen szeretné tovább népszerűsíteni a cégét, de óvatosnak kell lennie" Kate érdekében.

Vilmos mégis rajong értük

A kínos apróságok ellenére a Vanity Fair szerint Vilmos herceg rajong menyasszonya családjáért, és imádja velük tölteni az idejét. A család rendszerint Franciaországban síel, és Vilmos mindig velük tart, menyasszonyának apját csak Mike-nak hívja, de néha az is előfordul, hogy leapuzza. A jó kapcsolat egyik oka, hogy a Middleton-család nagyon összetartó, és ez imponál a hercegnek. Másrészt a Middletonok nagyon lazák és könnyedén veszik az életet - magyarázta a lapnak Vilmos egyik barátja: "Mindig arról beszél, hogy Carole is milyen vicces, milyen lelkes és szórakoztató".

Carole vasárnapi ebédjei legendásak, és a háznál mindig tartanak Vilmos kedvenc vörösborából. A rendszeres meghívásokat a herceg azzal viszonozza, hogy Pippát és Jamest elviszi a királyi vadászatokra, októberben pedig a szülők is ellátogathattak Vilmos apjának, Károly hercegnek az egyik skóciai birtokára. Londonban Vilmos, Kate, Pippa és James együtt teniszezik az egyik elit teniszklubban, és szórakozni is együtt járnak.

Királyi metróbérlet és bélyeg az esküvő tiszteletére

"Carole és Michael egyetlen bűne, hogy saját vállalkozást alapítottak, és jól tartották magukat és a gyerekeiket is" - vették védelmébükbe a családot a közelükben lakó szomszédok. "A tény, hogy felneveltek egy lányt, aki elnyerte Vilmos herceg szívét, az ő hitelüket támasztja alá" - mondták a barátok a Telegraphnak. A faluban mindenki összezár a család mögött, és csak jót mond a Middletonokról - a lap szerint ez is bizonyítja, hogy a család be fog tudni illeszkedni a királyi házba.