Most találkoztak először a királynővel Kate Middleton szülei

Carole és Michael Middleton, Kate Middleton szülei, királyi esküvő, Middletonék
Vágólapra másolva!
A hagyományőrzők megkönnyebbülésére helyreáll a királyi esküvő etikettje, ugyanis az angol királynő fogadta Vilmos herceg jegyesének, Kate Middletonnak a szüleit. Az is kiderült, hogy a formális öltözködést kerülő David Cameron brit miniszterelnök frakkot fog viselni Vilmos és Kate esküvőjén, amelyen nem lesz menyasszonyicsokor-dobás.
Vágólapra másolva!

A Buckingham-palota hivatalosan is megerősítette, hogy Erzsébet királynő és Fülöp herceg meghívta ebédre Michael és Carole Middletont, Vilmos herceg jegyesének, Kate-nek a szüleit a Windsor-kastélyba - írja internetes oldalán a Guardian című brit napilap. A szerdai volt az első alkalom, hogy a királynő, - aki a hercegi esküvő hivatalos házigazdája, és akinek a nevében az arany dombornyomású esküvői meghívókat elküldték - találkozott a Middleton szülőkkel. Sokan furcsállták, hogy a királynő mostanáig nem érezte szükségét a találkozónak, mindenesetre egy forrás szerint a saját erejükből milliomossá vált Middletonék nagyon élvezték a meleg fogadtatást.

Közben a londoni Downing Street, a kormányfő hivatala bejelentette, hogy David Cameron frakkot visel majd a nagy napon. Ez csak azért érdekes, mert Cameron híres arról, hogy nem szívesen hord túl hivatalos öltözéket, és ezért már többször kritizálták a protokollosok.

A házasságra váró független lányok azonban hiába fogják várni a közéjük dobott menyasszonyi csokrot a hercegi esküvőn. A brit királyi családi esküvők hagyománya szerint ugyanis a virágcsokrot a Westminster-apátságban, az ismeretlen katona sírján fogja elhelyezni Kate.
A sír 1923-ban lett a brit királyi családi esküvői hagyomány része, amikor Elizabeth Bowes-Lyon későbbi brit anyakirálynő menyasszonyi csokrát a síron helyezte el az első világháborúban meghalt testvére tiszteletére. Az ismeretlen katona sírját három évvel korábban helyezték el a Westminsterben.