Egymást vádolják Berlusconi feltételezett kerítői

Vágólapra másolva!
Egymást vádolja a Silvio Berlusconi partijaira állítólagosan lányokat szállító három vádlott. Lele Mora, Nicole Minetti és Emilio Fede egyaránt ártatlannak tartja magát, Minetti közleményében a két férfit vádolta meg a bűncselekménnyel, Fede szerint pedig Mora hozta össze a találkozót Silvio Berlusconi, és az akkor még csak 17 éves Ruby között.
Vágólapra másolva!

Silvio Berlusconi bulijaira lányokat szállító kerítőhálózat feltételezett tagjai tagadják szerepüket, és egymásra mutogatnak az olasz elnök szexbotrányában - írja a Guardian. Silvio Berlusconit azzal vádolják, hogy fiatalkorú prostituált szolgálatait vette igénybe, amiért fizetett is. Az ügyben Nicole Minettit, Lele Morát és Emilio Fedét kerítéssel vádolják.

Minetti ügyvédje hétfőn adott ki közleményt, ami szerint védencének, aki korábban táncosnőként is dolgozott mielőtt parlamenti képviselő lett, semmi köze sincs Karima El Mahroug, ismertebb nevén Ruby, és az olasz elnök találkozásához, arról Emilio Fede és Lele Mora tehetnek.

Emilio Fede, aki Berlsuconi egyik tv-csatornáján vezet egy hírműsort, Minetti közleményét "baromságnak" nevezte és tagadta, hogy igazak lennének Minetti állításai. Később Fede egy tv-műsorban Lele Morát vádolta meg a kerítéssel, aki tehetségkutatóként szintén ismert az olasz szórakoztatóiparban. Mora szerint Fede Minetti ügyvédjének csapdájába esett.

Mora a vádak szerint ismerte Rubyt, aki indult egy szicíliai szépségversenyen, ahol Mora is zsűritag volt. Mora szerint Ruby saját akaratából ment később Milánóba, ahol egy harmadik fél mutatta be őket egymásnak, később állítólag Mora segített a lánynak állást szerezni egy éjszakai klubban, mint hastáncosnő.

Ruby, aki tagadja, hogy prostituált lenne, korábban egy minden vádlottétól eltérő sztorit mondott el találkozásáról Silvio Berlusconival. A lány szerint Fede vitte el egy limuzinban az olasz államfő rezidenciájára, az autót pedig rendőrök kísérték az úton.

Az ügy mindhárom kerítéssel megvádolt szereplője tagadja, hogy bármilyen bűncselekményt is elkövetett volna. A per április elején kezdődött el, de rögtön el is napolták május végére.

Az ügyészek a tárgyaláson majd azt akarják bizonyítani, hogy Berlusconi pénzt adott a fiatal prostituáltnak szexuális szolgáltatásokért cserébe, amikor az még csak 17 éves volt. Azt, hogy prostituált lenne és pénzért lefeküdt volna Berlusconival, az érintett marokkói származású lány, Karima El Mahroug is tagadja.

Az ügyészek ugyanakkor állítják, 13 alkalommal töltött egymással pásztorórákat Berlusconi és a Ruby művésznévre hallgató nő. A bizonyítékok között lehallgatott beszélgetéseket is bemutatnak majd, a BBC brit közszolgálati csatorna hírportálja szerint ezekből többek között fény derül arra is, miként toboroztak könnyűvérű lányokat a kormányfő különböző rezidenciáiban tartott partikra.