Kilencévnyi háború után nyithatja meg bordélyházát egy osztrák férfi

Vágólapra másolva!
Évekig tartó huzavona után nyithatott bordélyházat egy osztrák vállalkozó. A település vezetése és a lakosság a létező összes módszert bevetette, hogy megakadályozzák az Erotika Villára keresztelt vállalkozás elindítását. Kifogásolták a víz minőségét, a prostituáltaknak jutó túl kevés levegőt, egy salzburgi bíróság mégis engedélyezte a bordélyház megnyitását.
Vágólapra másolva!

Megnyithatta bordélyházát az az osztrák férfi, aki kilenc évig hadakozott a helyi hatóságokkal. A volt hivatásos birkózó, Norbert Sendlhofer 2002-ben döntötte el, hogy a 770 lakosú St. Andränek nem újabb kocsmára van szüksége, hanem bordélyházra. A célra ki is nézett a falu szélén egy régi vadászházat, amelyet a helyiek a gonosz tanyájának neveztek el - írja a brit Guardian.

A polgármester megdöbbent a férfi ötletén. A helyiek minden létező törvényt megpróbáltak bevetni a terv ellen annak ellenére, hogy a prostitució legális Ausztriában. Szakértők és hivatalnokok jártak éveken keresztül a bordélyháznak kiszemelt helyre. Az osztrák Der Standard újság 2005 júliusában arról számolt be, hogy a település vezetése egészségügyi vizsgálatok eredményére hivatkozva elutasította a nyitásra vonatkozó kérelmet. A hatóságok szerint ugyanis nem voltak megfelelőek a vizesblokkok olyan üzleti tranzakciókhoz, amelyek testnedvek kiválasztódásával járnak. Egy másik vizsgálat arra jutott, hogy a villa morális, vallási és pszichológia szempontból is károsíthatja a falu életét.

A vállalkozó azonban rendíthetetlen volt: új zuhanyzókat szerelt fel, hogy megfeleljen a higiéniai előírásoknak, és amikor a szakértők kritizálták a csapvíz minőségét, új kutakat ásott. 2007-ben, miután már nem volt semmi indok rá, hogy elutasítsák a villa megnyitására vonatkozó kérelmet, egy helyi kitalálta: a prostitúció a fizikai munkák közé tartozik, és mint ilyenre speciális egészségügyi és biztonsági előírások vonatkoznak. Egy újabb vizsgálat végül arra jutott, a villa mennyezete túl alacsony ahhoz, hogy a prostituáltak kényelmesen végezhessék munkájukat, és levegőből is túl kevés jut a keményen dolgozó szexmunkásoknak.

A salzburgi bíróság a héten hatályon kívül helyezte a villára vonatkozó korábbi ítéletet, és engedélyt adott a vállalkozásnak. Az ítélet után a vállalkozó azt mondta: "nincs jobb hely egész Ausztriában", mint az Erotika Villa.