A külföldön zárolt vagyonból segítenék a líbiai lázadókat

Vágólapra másolva!
Líbia külföldi vagyonából juttatnának pénzt a líbiai lázadóknak - jelentette ki a német külügyminiszter. A lázadókkal kapcsolatot tartó csoport dohai ülésén a felkelők pénzügyi megsegítéséről tárgyaltak.
Vágólapra másolva!

Guido Westerwelle német külügyminiszter szerint a líbiai lázadókkal kapcsolatot tartó csoport dohai találkozóján arról is szót ejtettek, hogy Líbia külföldön zárolt vagyonához miként juthatnának hozzá a lázadók. "A befagyasztott nemzetközi pénzek, ha azok a kormány pénzei, akkor a líbiai emberekhez tartoznak" - mondta a Financial Times szerint.

Nagy-Britannia a találkozón a líbiai lázadóknak szóló átmeneti pénzügyi mechanizmus felállítását kezdeményezte, hogy a civilek finanszírozni tudják költségeiket a lázadók kezében fekvő keleti országrészben.

William Hague brit külügyminiszter a líbiai lázadókkal kapcsolatot tartó nemzetközi csoport szerdai ülésén azt mondta, hogy szükséges a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanácsot pénzügyileg is segíteni, s ezáltal átlátható lesz az anyagi támogatás - írta a Reuters.

"Ezért remélem, hogy meg tudunk állapodni egy átmeneti pénzügyi mechanizmusban a Nemzeti Tanács fennhatósága alá tartozó terület megsegítésére" - mondta a Dohában megtartott találkozón.