Berlusconi másodszor is megjelent az ellene folyó tárgyaláson

Vágólapra másolva!
Már másodszor jelent meg az elmúlt két hétben a bíróság előtt Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök. A hétfői tárgyalás előtt azt mondta, az igazságszolgáltatás az ország ellen dolgozik, a bíróság pedig politikai fegyvert ad a baloldal kezébe. Berlusconit többek között hivatali visszaéléssel és korrupcióval vádolják, valamint azzal, hogy szexuális szolgáltatásért fizetett egy kiskorú prostituáltnak.
Vágólapra másolva!

A hétfői tárgyaláson korrupciós vádakkal kellett szembenéznie a politikusnak: az ügyészség szerint Berlusconi médiacége egyes filmjogok megvásárlásakor a szabályok kijátszásával jóval kevesebb adót fizetett be, mint kellett volna, és ebből fedezte politikai és egyéb ügyleteit.

Nyolc év után két héten belül másodszor jelent meg az olasz igazságszolgáltatás előtt Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök. A hétfői tárgyalás előtt Berlusconi újságíróknak azt mondta az olasz ügyészekről: "Ez az igazságszolgáltatás az ország ellen dolgozik, nem pedig érte. Nem értem, hogy egy miniszterelnöknek miért kell felelnie ilyen megalapozatlan és gyengeelméjű vádakra. Mindezek csak az ügyészek agyszüleményei, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal". Az olasz miniszterelnök szerint a bíróság politikai fegyvert ad a baloldal kezébe. A tárgyalás közben a bíróság előtt Berlusconi több tucat támogatója kék léggömbökkel felszerelkezve buzdította a kormányfőt. A bíróságra érkező tömeg kisebb közlekedési káoszt okozott a környékbeli utcákon.

Március 28-án Berlusconi nyolc év óta először jelent meg a milánói bíróság előtt. Bár a tárgyalás előtt azt mondta, annyi meghallgatáson vesz majd részt, amennyin a munkája miatt lehetséges, az ellene folytatott per egyik múltheti tárgyalására - amelyben azzal vádolják, hogy szexuális szolgáltatásért fizetett egy kiskorú prostituáltnak - hivatali elfoglaltságra hivatkozva nem ment el.

Az olasz kormányfőt két korrupciós bűncselekménnnyel vádolják, valamint azzal, hogy pénzért vett igénybe kiskorú prostituáltak által nyújtott szolgáltatásokat, és hivatali hatalmával visszaélve közbenjárt egyikük, a marokkói származású, Ruby néven ismert Karima el-Mahroug szabadon bocsátásáért.