Tizenketten meghaltak egy brazil iskolai lövöldözésben

Vágólapra másolva!
Lövöldözni kezdett egy férfi a brazíliai Rio de Janeiro egyik iskolájában. Tizenketten meghaltak, többen pedig megsebesültek. A 24 éves férfi, aki korábban szintén az iskolában tanult, magával is végzett.
Vágólapra másolva!

Tizenketten meghaltak, húszan pedig megsebesültek Rio de Janeiróban, amikor egy férfi besétált egy iskolába, és tüzet nyitott - írja a BBC helyi híradásokra hivatkozva. A brazil nagyváros nyugati felén található iskola egyik régi diákja, egy 24 éves férfi kezdett lövöldözni. A brit Guardian úgy tudja, a férfi beszélt a gyerekekhez, mielőtt lövöldözni kezdett volna. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a férfi végzett magával.

A BBC a rendőrség jelentésére hivatkozva később azt írta, hogy az ámokfutó hátrahagyott egy levelet, amelyben korábban leírta, hogy a lövöldözés után meg akarja ölni magát.

"Mészárlás, ami történt" - mondta Roni de Macedo tűzoltó, aki nemsokkal a lövöldözés után érkezett a helyszínre. "Mindenhol vér volt, a falakon, a székeken. Sosem láttam ilyet, hasonló az Egyesült Államokban szokott történni" - fogalmazott. Szemtanúk elmondása szerint a férfi reggel fél 9 körül kezdett el lövöldözni, először két fiút talált el, egyiket a fején. Az első lövések után elindult az osztálytermek felé, és az ott levőket vette célba.

A megsebesült gyerekeket mentőhelikopterrel szállították kórházba. A helikopterek az iskolához közeli focipályán tudtak le- és felszállni. Itt több száz aggódó szülő és kíváncsiskodó gyűlt össze, hogy megtudja, mi történt pontosan a lövöldözés helyszínén.