Képviselőséget ígért egyik állítólagos szeretőjének Berlusconi

Vágólapra másolva!
"Amikor választások lesznek, jössz a parlamentbe" - mondta Silvio Berlusconi egyik vele hírbe hozott korábbi táncoslánynak azon felvételek szerint, amelyeket az olasz kormányfő bíróság elé állítása előtti napon hozott nyilvánosságra egy olasz napilap.
Vágólapra másolva!

Kiszivárgott rendőrségi felvételek szerint Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök parlamenti képviselőt akart csinálni az egyik állítólagos szeretőjéből, akit ráadásul két másik emberrel együtt kerítéssel vádolnak.

"Mindenki jókat mond rólad, kedvesem. Mindenki. A Liga emberei (az Északi Liga tagja az olasz kormányszövetségnek - szerk.). A mieink... Úgyhogy akkor, amikor választások lesznek, jössz a parlamentbe" - mondta Silvio Berlusconi olasz kormányfő Nicole Minetti kerítéssel megvádolt korábbi táncoslánynak egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint. Minettit prostitúció elősegítésével, ezen belül is kiskorúak prostituálásával gyanúsítják.

A rendőrségi felvételeket nyilvánosságra hozó Corriere della Sera olasz napilap egy másik beszélgetés alapján arra is bizonyítékot adott, hogy Berlusconi meghallgatásokra juttatta be vendégeit.

"Rómában vagyok... Uram! A meghallgatásra jöttem X-szel (itt a hírt közlő Guardian nem írt nevet, csak annyit, hogy egy neves tévés, film- és színházi rendezőről van szó). Emlékszik?" - kérdezte a lány a miniszterelnöktől a felvétel szerint. "Igen, amit szereztem neked, nem?" - válaszolta Berlusconi, amire a lány nevetve azt felelte, hogy "de igen, kedvesem".

A Guardian szerint a felvételek egy nappal az előtt kerültek nyilvánosságra, hogy az olasz kormányfő bíróság elé áll. Az olasz parlament viszont arról kívánt szavazni, hogy az alkotmánybíróság véleményét kérjék az eljárás felfüggesztéséről. A felvételek politikai nyomást jelentenek, az azonban nem derült ki a cikkből, hogy megtartják-e a parlamenti szavazást, amellyel Berlusconi időt nyerhetne.