Nem érdekelte a brit rendőröket megerőszakolt társuk kérése

Vágólapra másolva!
Megerőszakoltak egy húsz éven át szexuális zaklatásos esetekkel foglalkozó rendőrt Nagy-Britanniában. A férfi úgy döntött, nem tesz feljelentést, mert a nyomozás során nem maradhatna névtelen, és nem akarta vállalni az ezzel járó megaláztatást. Kollégái azonban nem törődtek a kérésével, megindították a nyomozást.
Vágólapra másolva!

Húsz éven át nyomozott szexuális bűncselekmények után, majd maga is nemi erőszak áldozata lett egy rendőr Nagy-Britanniában. A vele történteket igyekezett titokban tartani, ám kollégái úgy döntöttek, hogy kifejezett kérése ellenére megindítják a nyomozást.

"Soha életemben nem nyomoztam olyan borzasztó bűnügyben, mint ami velem történt" - idézi a megerőszakolt rendőrt a Guardian című brit napilap. A történet egy szombati napra nyúlik vissza, mikor a férfi a barátaival sörözött, borozott, beültek egy kocsmába beszélgetni és újságot olvasni. Ahogy közeledett az este, barátai hazamentek, a férfi azonban úgy döntött, marad a kocsmában.

"Előtte még sosem jártam a helyen, de jól éreztem magam ott egyedül is" - emlékezett vissza a rendőr. Később csatlakozott egy másik, számára idegen társasághoz. "Beszéltünk fociról, zenéről, az ország helyzetéről. Ahogy telt-múlt az idő, a napközben elfogyasztott alkohol hatni kezdett. Sosem voltam kifejezetten részeg, de az emlékezetem irtózatosan homályos" - mondta a Guardiannek.

A férfi nem emlékezett arra sem, hogy mikor látta meg először későbbi támadóját, annyi rémlik neki, hogy életvidám, barátkozó fiatal benyomását keltette, nem tett vagy mondott semmi olyat, ami miatt kellemetlenül érezte volna magát. "Éjfélig a kocsmában maradtam, a következő dolog, amire emlékszem, hogy egy házban vagyok hat emberrel a kocsmából" - idézte fel a történteket a férfi, aki másnap reggel hat óra körül tért magához. Az ágyban feküdt egy férfival, aki megerőszakolta.

"Az első gondolatom az volt, hogy mit művel ezt itt, majd felkaptam a ruháimat és elhagytam a házat. Eszembe sem jutott, hogy letartóztassam, vagy hogy én nyomozó vagyok" - mondta. A férfi hazaérve eldöntötte, nem akarja elmondani a rendőrségnek, hogy mi történt. "Nem akartam áldozatként állni a bíróság előtt, hiszen tudtam, esélyem sincs rá, hogy névtelen maradhassak" - mondta a rendőr a Guardiannek. Néhány nap betegszabadság után visszament dolgozni, és a főnökének elmondta, hogy mi történt. A főnöke behívott két másik rendőrt, aktát nyitottak az ügyéről, és megkezdték a nyomozást.

"Mondtam nekik, hogy nem fogom segíteni a nyomozást, de ők csak azt hajtogatták, hogy meg kell védeniük egy közülük valót. Hiába mondtam nekik még hetek múlva is, hogy nem akarok a dologról beszélni, nem hagyták annyiban" - mondta.