Prostitúcíóval és emberkereskedelemmel vádolnak egy Dublinban élő magyar férfit

Vágólapra másolva!
Prostituáltak futtatásával vádolnak egy Dublinban élő magyar férfit a BBC szerint. A férfi a hatóságok szerint magyar lányokat vitt Belfastba, hogy a szexiparban dolgoztassa őket.
Vágólapra másolva!

Egy Dublinban élő étteremtulajdonos magyar lányokat vitt Belfastba, hogy a szexiparban dolgoztassa őket - írja a BBC. P. Mátyás a vád szerint része volt annak a bűnbandának, amelyik magyar lányokat kényszerített prostitúcíóra. A lányok pénzügyi ellenszolgáltatás nélkül dolgoztak a magyar férfinak.

A BBC szerint széles körben folyó nyomozás során a 37 éves, magyar származású férfit kétrendbeli, prostitúcíóval való üzérkedés és embercsempészet miatt vádolják. Az ír rendőrség először a magyar nagykövetséget értesítette arról, hogy egy nőt -aki azért érkezett Belfastba, hogy egy étteremben dolgozzon - bordélyházban kényszerítettek munkára. A nő egy másik lánnyal érkezett Dublinba, jegyeiket P. Mátyás foglalta, érkezésük után nem sokkal pedig az északír fővárosba szállították őket.

A magyar férfi ugyan elment a rendőrségre, miután tudomására jutott, hogy a hatóságok őt is érintő vizsgálatot indítottak, előtte azonban a BBC szerint eltüntette a lakásából a bűnösségére utaló jeleket. A férfi feltehetőleg azért ment a rendőrségre, hogy tisztázza magát, a lányok azonban közölték a nyomozókkal, hogy a lakásában prostituáltként dolgoztatta őket a férfi az elmúlt hetekben - idézi az ügyészt a BBC.