Lezuhant egy amerikai vadászgép Németországban

Vágólapra másolva!
Alig néhány száz méterre egy németországi falutól, egy mezőre zuhant az amerikai hadsereg egy gyakorlatozó vadászgépe péntek délután. A pilóta katapultált, kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy amerikai vadászgép péntek délután a németországi Eifel hegységben, a pilótának sikerült katapultálnia - közölte a trieri rendőrség.

A szerencsétlenség Laufeld falu határában történt. A gép egy mezőre zuhant, pár száz méterre a faluszéli házaktól. "Épphogy megúsztunk egy katasztrófát" - mondta Karl-Josef Junk, az ötszáz lelkes Laufeld polgármestere. "Átrepült a falun, és szemtanúk szerint a pilóta még egyszer megpróbálta felhúzni az orrát" - fűzte hozzá. Meg nem erősített hírek szerint a vadászgép már a levegőben kigyulladt.

Az amerikai hadsereg tájékoztatása szerint a lezuhant gép egy A-10-es Thunderbolt II volt. A spangdahlemi légi támaszpontról szállt fel, gyakorlaton vett részt. A Thelocal.de angol nyelvű nevű oldal szerint rakéták nem voltak rajta, csak 1100 darab éles lőszer. Az MTI ugyanakkor egy meg nem nevezett trieri újság értesülésére hivatkozva azt írta, hogy a gépet két gyakorlórakétával és 1500 lövedékkel szerelték fel. A pilótát kórházba vitték, állapotáról nem adtak közelebbi felvilágosítást.