Nyilvánosan temeti magyar származású kutyáját egy amerikai kisváros rendőrsége

2011.04.01. 17:25

Magyarországon kiképzett kutyájának tart nyilvános temetést a jövő héten egy amerikai kisváros rendőrsége. A Cheko nevű kutya március végén pusztult el ismeretlen okból, de előtte számos emlékezetes akcióban részt vett. Egyszer például bankókra ragadt kábítószernyomok alapján talált kokaint.

Ismeretlen okból pusztult el az észak-karolinai kisváros, Thomasville egyik rendőrkutyája, Cheko. A kevesebb mint 20 ezer lakosú kisváros rendőrsége temetést rendez a kutyának.

Az esetről beszámoló internetes oldal szerint a március 25-én elpusztult kutyát Magyarországon képezték ki, majd 2004 októberében került a helyi rendőrséghez.

Az internetes oldal Cheko karrierjének néhány fontos állomását is felsorolja. Egyik első akciójában kokain nyomait szimatolta ki egy kocsiban talált bankjegyeken. Később is részt vett több kábítószer-ellenes akcióban. 2005-meg megtalált egy kiló elrejtett marihuánát, amelynek gazdája később együttműködött a helyi rendőrökkel, akik végül több millió dollárt érő kábítószert foglaltak le.

A nyilvános temetést április 7-én, este 6 órakor tartják a helyi temetőben.

Ha Thomasville-ben él és elmenne megnézni Cheko temetését, esetleg ismeri Chekót, kérjük írjon a hirek@origo.hu címre!