Vilmos herceg menyasszonya letette a királyi vizsgát

Vágólapra másolva!
Túl van első hivatalos ceremóniáján Vilmos herceg menyasszonya, Kate Middleton, miután csütörtökön felavatta a királyi haditengerészet új mentőhajóját. A lapok részletesen beszámoltak Kate ruházatáról és arról, hogy tökéletesen énekelte el a walesi himnuszt.
Vágólapra másolva!

Az esküvő bejelentése óta először vett részt közös királyi eseményen Vilmos herceg, a walesi herceg elsőszülött fia és menyasszonya, Kate Middleton - számol be az eseményről a brit Telegraph. A jegyespár a királyi haditengerészet mentőhajó-intézetének (RNLI) új vízi járművét avatta fel az észak-walesi Angleseyben.

Ez volt Kate Middleton első hivatalos szereplése, de a beszámolók szerint ez nem látszott rajta, "sugárzott, és melegen köszöntötte a tömeget". Mintegy ezer bámészkodó volt kíváncsi a tengerparti településen a pár első hivatalos megjelenésére. Vilmos menyasszonya állítólag ezt szóvá is tette: "mennyi ember, nem hiszem el, ez hihetetlen" - mondta.

Forrás: AFP/Andrew Yates

Többen megjegyezték, hogy milyen magabiztos volt, amikor nekivágta a pezsgőt a hajónak, amikor elvegyült a tömegben, és énekelte a walesi himnuszt, a "Hen Wlad fy NhaDau"-t ("Apáink földje") hibátlanul. Egy királyi forrás a Telegraphnak azt is megerősítette, hogy a szereplés előtt Kate nem vett külön leckéket.

A lapok részletesen írtak a külsőségekről is, arról, hogy Kate bézs színű kabátot, magas sarkú csizmát és bőrkesztyűt viselt. Izgalmának állítólag egyetlen jele az volt, amikor "idegesen megérintette a haját", miközben elfoglalták helyüket a szélfútta rakparton.

Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-én lépnek házasságra Londonban, a westminsteri apátságban.