Antiszemitizmus miatt vették őrizetbe a Dior-ház vezető tervezőjét

Vágólapra másolva!
Felfüggesztette pénteken vezető tervezői beosztásából John Gallianót a párizsi Dior-ház azt követően, hogy a brit divattervezőt őrizetbe vette a francia rendőrség antiszemita inzultus gyanújával.
Vágólapra másolva!

A vizsgálat idejére felfüggesztette vezető tervezőjét a párizsi Dior-ház. John Gallianót pénteken vette őrizetbe a francia rendőrség, miután csütörtökön antiszemita megjegyzéseket tett egy házaspárra egy párizsi étteremben.

A nyomozást végző egyik rendőrtiszt szerint Galliano pofozkodásba is keveredett a házaspárral. A brit divattervezőt, akinek véralkoholszintje magas volt, őrizetbe vették, kihallgatták, majd elengedték. "A Dior-ház a legnagyobb határozottsággal megerősíti zéró tolerancia politikáját bármilyen antiszemita vagy rasszista megjegyzéseket illetően" - hangsúlyozza a párizsi divatház közleménye.

Galliano felfüggesztése a lehető legrosszabbkor történt a világ egyik legnevesebb divatházának életében, hiszen a jövő héten rendezik meg a párizsi divathetet, s a háznak március 4-én lenne az őszi-tavaszi kollekciót felvonultató divatbemutatója. A ház szóvivője nem volt hajlandó megerősíteni, hogy Galliano felfüggesztése után megtartják-e egyáltalán a bemutatót. Az 50 éves John Galliano 1996 óta tölti be a vezető tervezői tisztet a Dior-háznál.