Elvesztette doktori címét a plagizálással vádolt német miniszter

Vágólapra másolva!
A plágiumbotránya előtt legnépszerűbb német politus, Karl-Theodor zu Guttenberg védelmi miniszter elismerte, hogy hibázott a doktori disszertációja elkészítésekor, s emiatt egyeteme megfosztotta doktori címétől. Közben a politikust "Googleberg" gúnynévvel látták el.
Vágólapra másolva!

Karl-Theodor zu Guttenberg német védelmi miniszter elvesztette doktori címét, miután egyeteme hivatalosan is megállapította, hogy a politikus "súlyosan megsértette" a szabályokat doktori disszertációja írásakor - írta a Guardian. Guttenberg forrásmegjelölés nélkül használt fel mástól származó írásokat, vagyis plagizált.

A miniszter, aki Angela Merkel kormányfőt megelőzve a legnépszerűbb politikus lett nemrég, szerdán elismerte a parlamentben, hogy "komoly hibákat" követett el doktori disszertációjában, amelyet 2006-ban, már parlamenti képviselőként fejezett be.

A politikus azzal magyarázta a plagizálást, hogy abban az időben alapított családot, építette politikai karrierjét és "önhittnek" nevezte magát amiatt, hogy azt hitte, mindezeket együtt is el tudja végezni. Ugyanakkor azt állította, hogy nem csalt, csak komoly hibákat követett el. A Guardian szerint az eset után ráragadt a "Googleberg" gúnynév.