Fegyveresek megöltek négy turistát Oroszországban, a Kaukázusban

Vágólapra másolva!
Útonállók megöltek négy orosz turistát péntek este az Észak-Kaukázusban. A helyi hatóságok szerint a támadók azt akarták, hogy szálljon ki a csoportot szállító mikrobuszból a női utas, ám mivel ezt megtagadták, a fegyveresek belelőttek az utazókba.
Vágólapra másolva!

A helyi hatóságok szerint az Oroszországhoz tartozó autonóm köztársaság Bakszáni járásában az országúton egyenruhába öltözött, álarcos fegyveresek autójukkal megelőztek, majd ellenőrzésre hivatkozva megállítottak egy mikrobuszt, amelyben öt, Moszkvából és környékéről érkezett turista utazott. Azt követelték, hogy a kocsiból szálljon ki a csoport női tagja.

Miután a turisták nem teljesítették a követelést, és megakadályozták azt is, hogy az egyik fegyveres kirángassa a kocsiból a fiatal nőt, a támadó hátrébb lépett, és géppisztolyából tüzet nyitott a mikrobusz utasaira. Az öt moszkvai közül három, köztük a nő is a helyszínen életét vesztette.

A két további sebesülthöz a mikrobusz sofőrje riasztotta a mentőket, miután a támadók a helyszínről elhajtottak. Az egyik sebesült azonban a kórházba szállítás után meghalt.